Search
Close this search box.

De 5 Beste Cosmetische Lanceringen in 2022!

Cosmetische Trends 2021

Van baanbrekende cellulitis behandelingen tot de allernieuwste injectables, dit zijn de nieuwe cosmetische behandelingen voor 2022!

De Cosmetische Industrie blijft zich continu ontwikkelen en vernieuwen, met nieuwe hypes en trends die opkomen en weer verdwijnen. Zo ook in 2022. De laatste maanden hebben wij de status van de verwachte nieuwste injectables en behandelingen gevolgd, die op het punt staan om geïntroduceerd te worden in de cosmetische markt. Van bijzondere cellulitis behandelingen tot de botox waar we allemaal op hebben gewacht, wij presenteren hierbij vijf nieuwe snufjes op de cosmetische horizon voor 2022! 

1. Daxi (ook bekend als DaxibotulinumtoxinA): een neurotoxine die langer meegaat.

Op nummer 1 komt toch wel echt “Daxi”. Dé oplossing voor de regelmatige botox bezoekjes: een nieuwe botox variant die langer meegaat dan de standaard 3 maanden. Daxi’s meest gevierde eigenschap is dus zijn lange levensduur. Terwijl alle momenteel goedgekeurde neurotoxinen de spierbeweging ongeveer drie maanden minimaliseren, tonen “fase drie studies van Daxi een klinische verbetering voor het fronsgebied gedurende maximaal 28 weken,” zegt Dr. Annie Chiu, een raad-gecertificeerde dermatoloog uit Californië. Dit kan dus betekenen dat er slechts twee keer per jaar een botox behandeling ondergaan hoeft te worden, in plaats van de huidige 3 à 4 keer per jaar.

Daxi ontleent zijn kracht aan een gepatenteerde peptide, die lijkt te werken als een uithoudingsvermogen booster. Normaal gesproken wordt de hoeveelheid dosering beschouwd als de primaire factor die bepaald hoe lang botox werkzaam is. Echter zit hier een limiet aan. Er kunnen niet oneindig hoge dosissen worden toegediend zonder dat er vreemde bijwerkingen op zullen treden, of iemand een onnatuurlijk, bevroren uiterlijk zal krijgen. Met Daxi kan de werkzaamheid en duurzaamheid worden verlengd, zonder dat er meer injectable toegediend hoeft te worden en dus zonder extra bijwerkingen.

Een ander potentieel voordeel van Daxi is dat deze variant als ‘zuiverder’ wordt beschouwd dan de andere botox varianten. Dit omdat Daxi geen serumalbumine bevat (een stabiliserend middel dat tot nu toe in alle botox varianten verwerkt is) en dus geen menselijke of dierlijke toevoegingen heeft. 

Er werd in eerste instantie verwacht dat Daxi begin 2021 al groen licht zou krijgen, maar door de huidige COVID omstandigheden is dit wat vertraagd. De meeste artsen zijn nu hoopvol gestemd voor een winter debuut in 2021. Daxi zal in eerste instantie op de markt komen als botox tegen de fronslijnen, en wellicht daarna ook voor behandeling van het voorhoofd en de kraaienpootjes. Wellicht kan menig mens dan eindelijk gedag zeggen tegen die frequente botox bezoekjes.

2. Soliton Rapid Acoustic Pulse (de “RAP”): schokgolven tegen cellulitis.

Deze nieuwe technologie maakt gebruik van schokgolven om de banden die verantwoordelijk zijn voor de cellulitis kuiltjes pijnloos los te trillen – in één enkele 20 tot 30 minuten durende behandeling, zonder revalidatietijd of kneuzing! Het apparaat produceert zeer snel herhalende, hoge drukgolven, die inspelen op een bekende basiseigenschap van geluid – het beweegt sneller door verschillende structuren. Hierdoor kan de technologie onderscheid maken tussen structuren in het lichaam, snelheden veranderen als het van vetcellen naar andere stijve collageen cellen gaat, en de cellulitis verwijderen zonder het omringende weefsel te beschadigen. 

3. Renuva: een vet-opbouwende injectable.

Wanneer iemand vet wil overdragen van een lichaamsdeel naar een andere plek (voor bijvoorbeeld volume opvulling), was er altijd liposuctie nodig. Renuva is een nieuwe injectable die deze voorwaarde hopelijk zal gaan verbreken. Renuva is gemaakt van gedoneerd menselijk weefsel dat is gescreend, verwerkt en gezuiverd, en bevat dezelfde collagenen, groeifactoren en proteïnen als menselijk vet. Wanneer het wordt geïnjecteerd, fungeert het als een bouwsteen, waarna je lichaam vetcellen kan produceren om eraan te hechten, en in de loop van 12 tot 16 weken wordt dit materiaal geleidelijk aan vervangen door je eigen vet.

Het kan overal geïnjecteerd worden waar lichaamsvet op een natuurlijke wijze leeft, inclusief de wangen, kin, neusplooien, marionetlijnen en zelfs de ruggen van je handen. De technologie biedt een groot potentieel voor duurzame volume-resultaten en breidt de opties uit voor patiënten die geen goede kandidaten zijn voor normale vettransplantatie. Dokters voorspellen dat Renuva meer zal kosten dan traditionele fillers, maar verwachten dat de volumiserende effecten ervan ook jaren langer zullen duren.

4. Glaciale Rx: je pigment bevriezen.

Er zijn een hoop mensen met een huid die niet tegen de hitte van conventionele lasers kan. Zij zullen blij zijn met de ontwikkeling van de Glacial Rx: een apparaat dat pigment bevriezen, in plaats van een laser! Geïnspireerd door de old-school vloeibare stikstof, is dit apparaat de eerste die kou gebruikt om ongewenst pigment aanwezig in pigmentvlekken te vernietigen!

Het leuke aan dit apparaat is dat je de instellingen kunt aanpassen om in principe geen revalidatie en hersteltijd te hebben. De warmte-genererende apparaten die nu over het algemeen gebruikt worden om pigmentvlekken te verwijderen en huid te vernieuwen kunnen soms voor mensen met een gevoelige huid verkeerd uitpakken, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan en pigmentvlekken zelfs donkerder kunnen worden. Bij de Glacial Rx is dit gelukkig niet zo en is er veel minder risico op pigmentveranderingen, omdat de temperatuur en de blootstelling tijden hiermee nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd. De effecten van de behandeling met de Glacial Rx zullen al in de loop van drie tot vier dagen geleidelijk te zien zijn. Over de verwachte lanceer datum in Nederland is helaas nog weinig bekend.

5. RHA I: een buigzame filler voor de lip lijnen.

De nieuwe RHA-fillers hebben langere “HA-kettingen” die een netwerk van buigzame banden kunnen vormen onder je huid. Met andere woorden: de gels geven een zachte uitstraling en zijn perfect voor bepaalde bewegende delen van het gezicht. Ook de mogelijke lagere dosis van de filler maakt ze aantrekkelijk voor degenen die een “zuiverder” filler middel willen. 

RHA zal waarschijnlijk in 2021 worden goedgekeurd, voor de correctie van fijne lijntjes rond de mond, die vaak lastig te behandelen zijn. Omdat dit gebied rondom de mond zo veel beweegt, kan het een uitdaging zijn om een natuurlijk resultaat te krijgen, zowel in rust als in beweging. Kleine onregelmatigheden of bobbels kunnen verschijnen als mensen hun lippen tuiten, die misschien niet zichtbaar zijn in rust. Daarnaast hebben onze monden de neiging om fillers in de lipranden snel af te breken, doordat deze altijd in beweging zijn. RHA overwint deze obstakels en heeft een redelijke levensduur als het geïnjecteerd wordt in de lip lijnen, een geweldige ontwikkeling dus!

Doordat de gel niet veel vocht aantrekt, geeft het precieze, voorspelbare resultaten zonder veel zwelling. Hierdoor zal het niet alleen voor de liplijnen, maar ook voor de traangootjes en wallen (de dunne huid onder de ogen) een go-to filler worden.

Dit apparaat wordt momenteel al gebruikt in combinatie met lasers om te helpen bij de verwijdering van tatoeages. Rond de lente dit jaar wordt bekend of deze ook gebruikt kan gaan worden tegen cellulitis. Wij zijn benieuwd!

Zoals je kunt zien zijn er weer een hoop interessante cosmetische ontwikkelingen in aantocht voor 2022. De exacte lancering data zijn dan misschien nog niet bekend, maar wij zijn al benieuwd naar de cosmetische trends die zullen voortvloeien uit deze nieuwe ontwikkelingen voor cosmetische behandelingen in 2022.

Meer artikelen

Geld sparen voor een cosmetische ingreep? Check je zorgkosten!
Psychodermatologie: De fascinerende connectie tussen geest en huid
Donkere kringen
Een jonge uitstraling en uiterlijk voor iedereen
Fronsrimpel
Top 10 meest efficiënte manieren om af te vallen