Search
Close this search box.

Een botox behandeling voor je haar, is dat het waard?

Botox behandeling haar

Een vollere bos haar is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij een vollere, dikkere bos haar? Dan kan een botox behandeling voor je haar misschien wel een oplossing bieden. Botox voor je haren klinkt misschien wat gek in de oren, omdat er meestal wordt behandeld in het gezicht met botox. Toch  wordt botox steeds meer gebruikt om haar te verbeteren. Hierbij komen geen naalden aan te pas, zoals bij de welbekende botox behandelingen tegen rimpels. Hoe werkt botox dan voor het haar en is dat het wel waard? Hoe ziet de behandeling er precies uit? Lees hieronder meer over een botox behandeling voor je haar.

Wat is botox precies en waarvoor wordt het gebruikt?

Botox – ook wel botulinetoxine genoemd – is een injecteerbare vloeistof die je gezichtsspieren tijdelijk ontspant om lijnen en rimpels te verzachten. Het is een neuromodulator die werkt door de signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, waardoor de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

Botox is voor de behandeling van kraaienpootjes, frons rimpels en voorhoofdsrimpels, maar het wordt ook gebruikt op andere gebieden, waaronder de bovenlip, de neus, de nek en zelfs tegen een neerwaartse glimlach. De vloeistof behandelt rimpels die ontstaan door herhaalde spierbewegingen (denk aan fronzen en het ophalen van de wenkbrauwen). Naast al deze gebieden kan botox ook worden gebruikt om het haar te verbeteren, maar wat houdt dit precies in? 

Wat is een botox behandeling voor je haar?

Een botox behandeling voor het haar is een haarbehandeling dat het haar hersteld. 

Iedereen kan een botox behandeling voor het haar ondergaan, maar het is het meest geschikt voor haar dat droog, dof, beschadigd of gespleten is. Heb je last van dunner wordend en futloos haar, dan kan een botox behandeling voor je haar ook veel goeds doen. 

De behandeling bestaat uit een product met verschillende ingrediënten. Deze trekt na aanbrengen, diep door tot in de haarvezels en zorgt voor een vochtinbrengende, verzachtende en gladmakende werking. Een botox behandeling voor het haar bestaat uit een mix van verschillende ingrediënten: 

  • Collageen
  • Vitamine B5
  • Antioxidanten
  • Vitamines, zoals vitamine E

De behandeling is toe te passen op elke typen haar en het resultaat blijft zichtbaar tot drie tot vier maanden na de botox behandeling. 

Tijdens de behandeling wordt het product – na het wassen en drogen – aangebracht over de volledige lengte van het haar. Het product wordt zo’n 30 minuten ingetrokken en hierna wordt het grondig uitgespoeld het kan het haar gestyled worden naar eigen wens. Je kunt het de behandeling ook zelf doen, maar het wordt aangeraden om dit door iemand te laten doen die hier veel ervaring mee heeft.

Is botox behandeling voor je haar het waard? 

Anders dan anders bevat een botox behandeling voor je haar geen chemische ingrediënten, maar natuurlijke ingrediënten. De behandeling voedt het haar diep van binnen en zorgt voor een algehele verbetering van het haar. De behandeling is het zeker waard als je haar een flinke boost nodig heeft, maar voor iedereen kan een behandeling geen kwaad. De producten in de behandeling zijn natuurlijk en kunnen je haar dus niet beschadigen. 

Geen prikken en naalden nodig dus voor een gezondere bos haar, maar een aantal natuurlijke producten die je haar weer  laten stralen. Klinkt je dit goed in de oren? Plan een afspraak in bij een professionele kapper en geef je haar een heerlijke traktatie.

Botox behandeling haar

Meer artikelen

Geld sparen voor een cosmetische ingreep? Check je zorgkosten!
Psychodermatologie: De fascinerende connectie tussen geest en huid
Donkere kringen
Een jonge uitstraling en uiterlijk voor iedereen
Fronsrimpel
Top 10 meest efficiënte manieren om af te vallen