Search
Close this search box.

Weg met die Love handles! – Met deze manieren kom je ervan af!

love handles

Het woord ‘love handles’ klinkt misschien positief in de oren, maar heel veel mensen ervaren dit fenomeen als iets negatiefs. Love handles zijn namelijk de randjes overtollig vet rondom de heupen en buik. Vaak steken deze randjes bovendien boven de broek uit. Het zien van deze love handles kan er erg onaantrekkelijk uitzien en bovendien kun je je er onzeker door voelen. Er zijn veel dingen die je zelf kunt ondernemen om van de vetrolletjes af te komen, maar er bestaan ook een aantal cosmetische behandelingen om de love handles voorgoed achter je te laten.

Wat zijn love handles precies?

Sommige vrouwen (en mannen) slaan op een bepaalde plek vet op, wat bij de creatie van love handles betekent dat er vet rondom de heupen blijft zitten. Normaliter betekent overtollig vet, dat er of te weinig wordt bewogen of er ongezond wordt geleefd. Hierbij wordt er bijvoorbeeld te veel suiker of koolhydraten gegeten. Je lichaam zet deze stoffen om in vet en dit is waardoor je dus meer vet opslaat rondom je heupen, zwaarder wordt en love handles creëert.

Suikers dienen in zekere zin als een energiebron voor het lichaam, maar wanneer er te veel van wordt ingenomen en je niet genoeg beweegt, wordt dit omgezet in lichaamsvet in plaats van brandstof voor het lichaam. Dit vet nestelt zich vaak rondom de heupstreek, wat dus resulteert in love handles. Mannen en vrouwen kunnen beiden last hebben van love handles.


Wat kun je zelf doen tegen love handles?

Zoals eerder genoemd is het belangrijk om gezond te leven om in ieder geval love handles te voorkomen, maar aan de andere kant ook om ervan af te komen. Er zijn een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden: 

  • Eet minder snelle koolhydraten: Om de bloedsuikerspiegel laag te houden dienen er minder (snelle)koolhydraten te worden gegeten. Dit resulteert in een minder hoge insuline aanmaak en dus minder vetopslag. 
  • Eet meer eiwitten: Dit zorgt ervoor dan koolhydraten nog langzamer worden opgenomen door het lichaam. Ook zit je sneller vol door producten met veel eiwitten en je spieren zullen groeien.  
  • Eet meer gezonde vetten: Hier gaat het om onverzadigde vetten, zoals in noten en vis. Verzadigde vetten zorgen er anderzijds voor dat we aankomen en deze vetten zijn ook wel terug te vinden in koekjes en chips. Deze kun je dus beter laten staan!
  • Eet genoeg groenten: Je kunt nooit genoeg groentes eten en daarbij zitten deze vol met vitamines die gezond voor je zijn. In tegenstelling tot groente, kun je fruit niet onbeperkt eten. Hierin zitten veel suikers die ook behoren tot koolhydraten. 
  • Eet minder calorieën: Wanneer je meer calorieën tot je neemt, en er meer verbrandt tijdens beweging, worden reserves in je lichaam aangesproken (vetopslag) en val je dus af.  
  • Drink genoeg water: In plaats van frisdranken, waar ook veel suikers in zitten, kun je beter water drinken. Bovendien zorgt water voor de afvoer van bepaalde afvalstoffen in het lichaam. 
  • Lichaamsbeweging: Elke vorm van lichaamsbeweging (zowel cardio als kracht) zorgt ervoor dat je vet verbrand.

love handles


Welke cosmetische behandelingen zijn er om love handles tegen te gaan?

Wanneer je eigen inzet niet genoeg resultaat biedt om love handles te verminderen, zijn er ook altijd nog behandelingen die de love handles kunnen verminderen:

Emsculpt: Emsculpt is een body-sculpting procedure die spiercontracties opwekt door elektromagnetische straling. De procedure levert hoge-frequentie elektromagnetische energie pulsen aan het spierweefsel, waardoor er maximale spiersamentrekkingen worden gecreëerd die meer spiervezels activeren dan dat er met normale lichaamsbeweging (sporten) bereikt kan worden. Daardoor zal de procedure kunnen helpen bij het gemakkelijker opbouwen van spieren en verbranden van vet.

Coolsculpting: Een CoolSculpting behandeling is een niet-chirurgische behandeling voor lichaamscontouring. CoolSculpting maakt gebruik van cryolipolyse, ofwel vet bevriezing, om hardnekkige gebieden van vet aan te pakken. 

Liposuctie: Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij een teveel aan onderhuids vet wordt weggezogen. Dit kan op verschillende plekken zoals de bovenarmen, bovenbenen, nek en onderbuik.  Het wordt meestal gedaan met een dunne buis, een zogenaamde canule, die aan een vacuüm is bevestigd. 

Of je nou een cosmetische behandeling overweegt of niet, trek vooral ook lekker je hardloopschoenen aan en maak een maaltijdschema om gezond te eten! Belangrijk is om alles tijd te geven. Wanneer je uiteindelijk nog steeds niet tevreden bent, kun je altijd een behandeling ondergaan om je love handles te verwijderen. En plan altijd van tevoren een consult in met een kwalitatieve specialist of plastisch chirurg om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

love handles

Meer artikelen

Geld sparen voor een cosmetische ingreep? Check je zorgkosten!
Psychodermatologie: De fascinerende connectie tussen geest en huid
Donkere kringen
Een jonge uitstraling en uiterlijk voor iedereen
Fronsrimpel
Top 10 meest efficiënte manieren om af te vallen