Search
Close this search box.
Informatie
Ervaringen (binnenkort)
Voor en na foto's (binnenkort)
Hersteltijd
Geen hersteltijd
Anesthesie
Plaatselijke verdoving
Gemiddelde prijs behandeling
Gemiddelde prijs per tand: €800 (porselein) €150 (composiet)

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne, op maat gemaakte omhulsels die permanent door een cosmetisch tandarts aan de voorkant van je natuurlijke tanden worden geplakt om je glimlach te verbeteren. Deze facings hebben een mooi, sterk, glad keramisch oppervlak dat de buitenste laag van de tand transformeert en dus de vorm en/of kleur van de tand zal verbeteren. Ze kunnen op één tand of op meerdere tanden worden aangebracht. 

 

Afgebroken tanden en kiezen kunnen met facings worden gerepareerd. Facings vullen bovendien spleetjes op, passen de stand van je tanden aan en/of maken je gebit witter. Je bepaalt in samenspraak met de tandarts de gewenste kleur en vorm van je tanden.

 

Er zijn 2 hoofdsoorten facings: porselein en composiet. Zoals de naam al doet vermoeden, worden porseleinen facings op maat gemaakt van porselein zodat ze op je tanden passen. Composiet facings worden vaak gemaakt van een tandkleurige hars. Er zijn voor- en nadelen aan beide soorten facings, dus het is belangrijk om rekening te houden met het niveau van het probleem dat je hoopt op te lossen met facings en natuurlijk met je budget.

 

Als het gaat om soorten facings, raden de meeste cosmetische tandartsen porseleinen facings aan in plaats van facings van composiet. Composiet facings verkleuren snel en zijn veel minder duurzaam dan die van porselein. Composiet facings gaan meestal 5 tot 7 jaar mee, in vergelijking met 10 tot 20 jaar. Porseleinen facings zijn echter wel een stukje duurder.

 

Facings zijn permanent. Als je tanden eenmaal geprepareerd zijn voor facings, moeten ze altijd bedekt worden met een soort facing. Zorg er daarom voor dat je een cosmetische tandarts vindt bij wie je je op je gemak voelt.

 

Afgebroken tanden en kiezen kunnen met facings worden gerepareerd. Facings vullen bovendien spleetjes op, passen de stand van je tanden aan en/of maken je gebit witter. Je bepaalt in samenspraak met de tandarts de gewenste kleur en vorm van je tanden.

 

Er zijn 2 hoofdsoorten facings: porselein en composiet. Zoals de naam al doet vermoeden, worden porseleinen facings op maat gemaakt van porselein zodat ze op je tanden passen. Composiet facings worden vaak gemaakt van een tandkleurige hars. Er zijn voor- en nadelen aan beide soorten facings, dus het is belangrijk om rekening te houden met het niveau van het probleem dat je hoopt op te lossen en natuurlijk met je budget.

 

Als het gaat om soorten facings, raden de meeste cosmetische tandartsen porseleinen facings aan in plaats van facings van composiet. Composiet facings verkleuren snel en zijn veel minder duurzaam dan die van porselein. Composiet facings gaan meestal 5 tot 7 jaar mee, in vergelijking met 10 tot 20 jaar. Die van porselein zijn echter wel een stukje duurder.

 

Facings zijn permanent. Als je tanden eenmaal geprepareerd zijn voor facings, moeten ze altijd bedekt worden met een soort facing. Zorg er daarom voor dat je een cosmetische tandarts vindt bij wie je je op je gemak voelt en doe grondig onderzoek vantevoren.

Facings Behandeling

Stay in touch

Ontvang updates en Cosmediate nieuws

Andere behandelingen voor je

Tanden bleken
Invisalign
Gummy smile
Botox