Informatie
Ervaringen (0)
(binnenkort)
Voor en na foto's
(binnenkort)
Hersteltijd
1 dag hersteltijd
Anesthesie
Geen of plaatselijke verdoving
Gemiddelde prijs behandeling
Gemiddelde prijs botox: €350

Botox is een injecteerbare vloeistof die je gezichtsspieren tijdelijk ontspant om lijnen en rimpels te verzachten. Het is een neuromodulator die werkt door de signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, waardoor de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

Botox is voor de behandeling van kraaienpootjes, frons rimpels en voorhoofdsrimpels, maar het wordt ook gebruikt op andere gebieden, waaronder de bovenlip, de neus, de nek en zelfs tegen een neerwaartse glimlach. De vloeistof behandelt rimpels die ontstaan door herhaalde spierbewegingen (denk aan fronzen en het ophalen van de wenkbrauwen).

Ook kan het de vorming van nieuwe lijnen vertragen, wat een pluspunt is als je midden 20 tot begin 30 jaar oud bent en je zorgen maakt over rimpels die zich later zullen ontwikkelen. Het behandelen van patiënten op een jongere leeftijd kan voorkomen dat er ooit diepere lijnen en rimpels in deze gebieden ontstaan.

Naast het verminderen van rimpels, kan de neuromodulator ook de spieren in je kaak ontspannen. Een zeer populair gebied voor Botox is in de kauwspier, hetzij voor de behandeling van tandenknarsen of voor het afslanken van het gezicht.

Naast het cosmetische gebruik, kan Botox ook hyperhidrosis (overmatig zweten), een lui oog (medisch bekend als strabisme), chronische ooglidtrillingen (blepharospasme), migraine en vaginisme behandelen.

Botox