Search
Close this search box.
Informatie
Ervaringen (binnenkort)
Voor en na foto's (binnenkort)
Hersteltijd
Maximaal 1 week hersteltijd
Anesthesie
Plaatselijke verdoving
Gemiddelde prijs behandeling
Gemiddelde prijs haartransplantatie: €5000

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie wordt ook wel haar herstel of haarimplantatie genoemd en is een cosmetische ingreep. Met een haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit een donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het te transplanteren gebied. De gezonde haarfollikels worden getransplanteerd als “grafts”, die elk één tot vier haren bevatten. Een procedure met 2.000 grafts kan bijvoorbeeld ongeveer 4.000 afzonderlijke haren bevatten.

Bij een haartransplantatie is het dus je eigen haar dat op een andere plaats verder groeit. Omdat de haren die in de haarkrans (de achterkant van het hoofd) groeien immuun zijn tegen haaruitval, blijven ze ook op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar vrijwel niet van je oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de donor plek, en het soort haar dat daar vandaan komt. Een haartransplantatie is al jaren een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Welke manier voor jou het meest geschikt is, bepaalt je samen met je arts.

Haartransplantaties werden vroeger bijna uitsluitend op de hoofdhuid uitgevoerd, en dat is nog steeds de meest voorkomende procedure. Maar haartransplantatie chirurgen doen nu ook baardtransplantaties en wenkbrauw transplantaties.

Er zijn twee primaire haartransplantatie technieken: folliculaire-unit transplantatie (FUT) en folliculaire-unit extractie (FUE), ook wel folliculaire-eenheid excisie genoemd.

Bij de FUT transplantatie maakt de haartransplantatie chirurg een incisie met een scalpel en verwijdert hij een reep huid met gezond haar van de achterkant van je hoofdhuid. De incisie wordt gesloten waarna je een fijn litteken overhoudt dat meestal door het haar wordt verborgen. Deze techniek zou veel levensvatbare ‘grafts’ opleveren, die worden geëxtraheerd en getransplanteerd naar het ontvangende gebied.

Met de FUE methode, worden de haren één voor één verplaatst. Hierdoor wordt er geen huid verwijderd en is er dus geen litteken. Met een FUE procedure kan de chirurg niet alleen haarfollikels van de hoofdhuid verwijderen, maar ook van de baard, rug en borst, voor transplantatie in de hoofdhuid. Dit is dan ook een uitstekende optie voor patiënten die een groot aantal grafts nodig hebben, of die een eerdere transplantatie hebben ondergaan met littekenvorming van het donorgebied van de hoofdhuid.

Houd er rekening mee dat als je een FUE haartransplantatie krijgt, de chirurg meestal het donorgebied zal scheren voordat hij de haren eruit haalt, dus je moet de procedure plannen. Er is echter ook de mogelijkheid om een zogenaamde “no-shave” FUE te ondergaan, een techniek die meer tijd in beslag neemt en veeleisender is, maar waarbij de chirurg alle grafts kan verplaatsen zonder het donorgebied te hoeven scheren.

De ingreep is ook niet echt litteken vrij: Je houdt kleine puntjes over waar de haren zijn weggehaald. Maar als je geschoren haar weer aangroeit, zijn die plekjes niet meer te zien, zelfs niet als je je haar kort houdt.

Haartransplantatie

Stay in touch

Ontvang updates en Cosmediate nieuws

Andere behandelingen voor je

IPL laser
PRP behandeling haar