Search
Close this search box.
Informatie
Ervaringen (binnenkort)
Voor en na foto's (binnenkort)

Home

PRP behandeling haar

PRP behandeling haar: Lees hier alles wat je moet weten.

Hersteltijd
Geen hersteltijd
Anesthesie
Lokale verdoving
Gemiddelde prijs behandeling
Gemiddelde prijs: €800

Wat is een PRP behandeling haar?

De PRP haar behandeling (bloedplaatjesrijk plasma) is een niet-chirurgische behandeling tegen haaruitval waarbij bloedplaatjes uit je eigen bloed worden geïnjecteerd in gebieden van je hoofdhuid met dunner wordend haar.  Het is een redelijk nieuwe techniek, maar onderzoek laat zien dat een PRP behandeling doeltreffend is tegen zowel leeftijdsgebonden haaruitval als alopecia areata, een ziekte die haaruitval veroorzaakt bij jonge en verder gezonde mensen.

Het wordt beschouwd als een veilig, relatief goedkoop en minder invasief alternatief voor chirurgie, en de artsen die het uitvoeren zeggen dat het de follikels kan stimuleren en de snelheid van haaruitval kan vertragen. In sommige gevallen kan het zelfs helpen om nieuw haar te laten groeien.

Bloedplaatjes spelen een rol bij bloedstolling en genezing. Het zijn de cellen die de signaalstoffen bevatten die het weefselverjongings- en genezingssysteem van het menselijk lichaam aansturen. Plasma is de vloeistof in het bloed die de bloedplaatjes draagt, samen met rode bloedcellen en witte bloedcellen.

Tijdens een PRP behandeling haar scheidt de arts bloedplaatjes uit je bloed en verwerkt deze om de groeifactoren te concentreren. Eenmaal geïnjecteerd in je hoofdhuid, verhoogt PRP de bloedtoevoer naar de haarfollikels, stimuleert het de groei van nieuwe follikels, en verlengt het de anagene (actieve) fase van de haarcyclus om nieuwe haargroei te bevorderen.

Studies suggereren dat je een verhoogd aantal haarfollikels krijgt en een toegenomen dikte van de haarschacht.

PRP-injecties zijn meer dan een decennium geleden in Europa ontstaan. Vandaag de dag gebruiken artsen het voor verschillende medische toepassingen, waaronder het helpen van gewonde gewrichten, op wonden voor snelle genezing en het behandelen van huidveroudering en haaruitval.

PRP behandeling

Stay in touch

Ontvang updates en Cosmediate nieuws

Andere behandelingen voor je

IPL laser
Haartransplantatie