Search
Close this search box.
Informatie
Ervaringen (binnenkort)
Voor en na foto's (binnenkort)
Hersteltijd
Nauwelijks tot geen hersteltijd
Anesthesie
Eventueel plaatselijke verdoving
Gemiddelde prijs behandeling
Gemiddelde prijs per zone: €130

Wat is een gummy smile behandeling?

Een gummy smile behandeling is een cosmetische behandeling die ervoor zorgt dat de hef spiertjes in de bovenlip ontspannen. Deze hef spiertjes zorgen er normaal gesproken voor dat de bovenlip extreem naar boven trekt wanneer iemand lacht. Door het injecteren van botuline toxine (ook wel bekend onder de merknaam Botox) wordt dit verminderd en zal de bovenlip meer over het tandvlees heen vallen.

Een andere naam voor een gummy smile, is een tandvleeslach. De naam zegt het eigenlijk al: Een lach waarbij er veel tandvlees is te zien. Mensen met een gummy smile hebben deze lach al vanaf de geboorte, een gummy smile wordt namelijk aangeboren. Een mogelijke oorzaak voor de gummy smile is de overactiviteit van de hefspieren die de bovenlip naar boven trekken. Dit verschijnsel wordt ook wel ‘’musculus elevator labialis superior’’ genoemd. 

Een gummy smile kan veel impact hebben op het gezicht en daarom is het mogelijk om deze lach te veranderen met een kleine ingreep. De gummy smile behandeling valt onder soft surgery (cosmetische chirurgie waarbij geen naald of mes komt kijken), omdat de ingreep van de behandeling niet intensief is. 

 

Gummy smile behandeling

Stay in touch

Ontvang updates en Cosmediate nieuws

Andere behandelingen voor je

Baby Botox
Tanden bleken
Kaakoperatie
Lip fillers
Permanente make-up
Marionetlijnen
Invisalign
Facings
Lip flip
Juvéderm
Botox