Search
Close this search box.

Geld sparen voor een cosmetische ingreep? Check je zorgkosten!

Een cosmetische ingreep wordt -helaas- lang niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard zijn er uitzonderingen denkbaar zoals een ooglidcorrectie, het rechtzetten van oren of herstellende operaties na een amputatie van bijvoorbeeld een borst. Soms gaan verzekeringen nog een stap verder wanneer je een dure polis hebt, of een doktersverwijzing in een medisch specifiek geval. Maar in sommige gevallen zit er gewoon niets anders op dan geld sparen voor de ingreep. Ergens ook weer een fijne gedachte dat het geen medisch noodgeval betreft. Maar hoe je door te besparen op je zorgkosten sneller het geld voor een zelf bekostigde ingreep bij elkaar hebt? Lees snel verder.  

Vergelijk je rijk  

De ene zorgverzekering is de andere niet, en ook de premies verschillen echt per jaar. De beste zorgverzekering voor jou in dat jaar kan echt verschillen, dat geldt ook voor de bedragen die je er voor betaalt. Denk aan het overwegen van het nemen van een beugel om je tanden recht te zetten, het kan lonen om je polis daarvoor te verhogen en daarmee de kosten te drukken. Maar staan ze op een gegeven moment mooi recht? Laat dit dan meteen weer uit je polis verdwijnen, anders betaal je voor iets waar je geen gebruik van maakt. Dus kies nauwkeurig en betaal vooral niet voor overbodige zorg.  

In één keer eraf  

Een simpele truc die je toch een leuk bedrag per jaar kan besparen is het in één keer betalen van je zorgpremie. Dus niet maandelijks een bedrag laten afschrijven, maar in januari gewoon meteen voor het hele jaar betalen. De korting is vaak een aantal procent, op het totaalbedrag bespaar je dan toch al snel een aantal tientjes. Met de alsmaar laag blijvende spaarrente is dit een slimme keuze.  

Eigen risico? 

Heb je standaard wel een aardige buffer op je spaarrekening staan (ten minste €900,-) en ben je niet vaak ziek? Dan is het verhogen van je eigen risico echt aan te raden. Dit kan je serieus geld gaan opleveren, doordat je dan een korting krijgt van soms wel €20,- per maand. Stel je gebruikt inderdaad niets van je eigen risico, dan is dit een besparing van €240,-. Iets wat samen met het overstappen naar een passend pakket en de paar procenten korting door het ineens betalen, al snel een aardig bedrag per jaar oplevert! 

Kortom, kijk eens kritisch naar je zorgkosten. De kans is zeer groot dat je kunt besparen, geld wat je liever uitgeeft aan een mooie cosmetische ingreep. Het enige wat jij hoeft te doen is een beetje tijd stoppen in deze bezigheid. Wellicht geen favoriete klus, maar wel één die loont.  

Meer artikelen

Geld sparen voor een cosmetische ingreep? Check je zorgkosten!
Psychodermatologie: De fascinerende connectie tussen geest en huid
Donkere kringen
Een jonge uitstraling en uiterlijk voor iedereen
Fronsrimpel
Top 10 meest efficiënte manieren om af te vallen