Search
Close this search box.

Je haar stylen op verschillende manieren

Kun jij wel wat tips gebruiken op het gebied van het stylen van je haar? Je kunt je haar op zoveel verschillende manieren stylen, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarom geven wij jou een aantal manieren van een verzorgde look! Want je haar maakt een outfit en jouw uitstraling helemaal af.

Goede verzorging is het begin

Om ervoor te zorgen dat je haarstijl goed lukt, is het van belang om je haar goed te verzorgen. Zacht, glanzend en gezond haar ziet er direct al mooier uit dan doffe en gespleten punten. Begin daarom de dag met een passende shampoo voor jouw haar en daarna een conditioner en eventueel een masker. Gebruik producten die de ingrediënten bevatten die jouw haar nodig heeft.

Nadat jij jouw haar gewassen hebt is het belangrijk om het goed te drogen voor je het gaat stylen. Een goede fohn bestellen is hiervoor zeker aan te raden. Je wilt namelijk niet te heet drogen, omdat je daar gespleten haarpunten van kunt krijgen. Borstel je haar goed door om knopen te voorkomen tijdens het stylen.

Je haar krullen in waves of strakke krul

Nadat je haar goed verzorgd is kun je kijken hoe jij je haar wilt stylen. Met krultangen kun je prachtige krullen maken. Hoe kleiner de tang hoe strakker de krul. Wil je waves? Kies dan een wavetang of een grove tang. Hiermee krijg je mooie slag in plaats van echte krullen.

Verder zijn er tegenwoordig ook veel dry hair methodes waarmee jij je haar kunt krullen. Hiervoor kun je kijken bij diverse TikTok accounts of YouTube influencers. Je hebt bijvoorbeeld de draaitechniek met de riem van de badjas. Laat dit een nacht in je haar en je wordt wakker met de mooiste krullen. Een beetje haarlak eroverheen en je bent klaar voor de dag!

De manieren van je haar stijlen

Om ervoor te zorgen dat je kroezige of krullerige haar stijl wordt gebruik je een stijltang. Door een tool met keramische vlakken te gebruiken krijg je prachtig steil haar met een glans. Hierdoor ziet je haar er direct verzorgd en gezond uit.

Met een stijltang kun je niet alleen je haar stijlen, maar ook krullen. Wanneer jij je haar tussen vlakken stopt en deze een kwartslag draait krijg je prachtige wavy curls. Deze tool is dus multifunctioneel en mag niet in je badkamer ontbreken.

Opsteken of je haar op een andere manier vast

Naast de losse haarstijlen kun jij je haar ook nog opsteken. Hierbij heb je andere tools en producten nodig. Je haar moet een beetje greasy zijn, zodat het beter blijft zitten. Je kunt dit ook door producten doen, denk hierbij aan mouse of droogshampoo.

Opsteken kan zo gemakkelijk zijn als een staart maken tot zo ingewikkeld als een heel kunstwerk op je hoofd. De opties zijn eindeloos. Voor inspiratie zou ik voornamelijk kijken op YouTube of Pinterest. Hierdoor kun jij de mooiste kapsels gemakkelijk en in een paar stappen namaken.

Niets is fijner dan een mooi kapsel. Met deze tips lukt het je vast om de mooiste haarstijlen te maken.

Meer artikelen

Geld sparen voor een cosmetische ingreep? Check je zorgkosten!
Psychodermatologie: De fascinerende connectie tussen geest en huid
Donkere kringen
Een jonge uitstraling en uiterlijk voor iedereen
Fronsrimpel
Top 10 meest efficiënte manieren om af te vallen