Search
Close this search box.
Informatie
Ervaringen (binnenkort)
Voor en na foto's (binnenkort)
Hersteltijd
1-2 weken hersteltijd
Anesthesie
Plaatselijke verdoving
Gemiddelde prijs behandeling
Gemiddelde prijs: €600

Wat is een CO2 laser?

Een kooldioxide laser (CO2 laser) vernieuwd de huid door middel van gerichte laser lichtstralen. Het was de eerste laser die ontworpen werd voor huidverjonging en is sinds de jaren 1980 populair voor de verjonging van de verouderende en beschadigde huid.

Dus hoe werkt een CO2 laser? De elektriciteit loopt door een gas-gevulde buis om licht te produceren dat in korte, geconcentreerde stralen wordt uitgezonden, die zich op water molecules richten en huidcellen verdampen. De laser verwijdert oppervlaktecellen van de epidermis huidlaag, die daardoor plaats voor verse, nieuwe huid zullen maken. Tegelijkertijd dringt het door in de diepere lederhuid laag om de collageen productie te stimuleren, die de huid na verloop van tijd strakker en voller maakt. Deze aangerichte ‘schade’ door de laser geeft de huid een trigger om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. Je kunt dit vergelijken met de natuurlijke wondgenezing.

De CO2 laser werkt tegen rimpels, acne littekens, operatieve littekens en verbetert de textuur van de huid.  De CO2 laser behandelingen kunnen dus fijne lijnen en rimpels verzachten; verkleuring (zoals zonschade en leeftijdsvlekken) en littekens verminderen; zwangerschapsstriemen en ongelijke huidtextuur op het gezicht, de hals, en de borst verminderen. Ook verfijnt de CO2 laser de poriën en vermindert het de pigmentvlekken op de huid. 

 

Er zijn vaak twee verschillende CO2 laser mogelijkheden, één die zich richt op het gedeeltelijk verwijderen en vernieuwen van de oppervlakkige huidlaag, en één die agressiever doordringt tot in de diepere huidlagen.

CO2 laser cosmediate

Stay in touch

Ontvang updates en Cosmediate nieuws

Andere behandelingen voor je

Moedervlek verwijderen
Baby Botox
HydraFacial
Roaccutane
Tanden bleken
Liquid facelift
Sculptra
Hamsterwangen
Chemische peeling
Lipofilling
Borstlift
CoolSculpting
Halslift
Lip fillers
Permanente make-up
Marionetlijnen
Profhilo
Oorcorrectie
Kaaklijn fillers
Ooglidcorrectie
Tattoo laseren
IPL laser
Dermapen
Fronsrimpel
TCA peeling
Kraaienpootjes
Plexr
Traangoot filler
Voorhoofdslift
Kin fillers
Face Slimming
Wenkbrauwlift met botox
Facelift
Microneedling
Mommy makeover
Juvéderm
Vampire Facial
Neuscorrectie
Neuscorrectie revisie
HIFU Behandeling
Botox
Fillers